tisdag, juli 10, 2007

samos - grekland

Samos sommaren 2007.

Hallå alla i regniga Sverige!
Så har man kommit hem från en utlandsresa. Skall i detta inlägget berätta om min resa, mer och mindre i detalj.


1/7-07.
Det var dagen vi skulle upp tidigt, vårat flyg från Landvetter till Samos skulle gå 08.00 och man skall ju vara på flygplatsen minst 1 timme innan avgång. Det var min käre mor som körde dit mig och Anna! Vilket sällskap jag skulle få med mig till Grekland. Resan gick bra men som alltid när man skall flyga så är den sista biten väldigt dryg. (suck). Känns som att man aldrig kommer fram haha. Vi fick god mat på planet, det serverades potatisgratäng med god köttfärsbiff. Efter en flygresa på lite drygt 3 timmar landar vi på Samos. Jag började bli riktigt nervös nu eftersom att det är första gången jag reser utan mamma och pappa men det gick såbra. Det var inte några problem att hitta till transfer buss och hotell. När vi väl hade checkat in plockade vi upp våran packning, eller ja iaf det nödvändiga, och det nödvändiga just nu var BADKLÄDER. vi hoppade i poolen och bara njöt av att få lämna ett kallt och inte allt för trevligt Sverige under 1 vecka. Denna dagen var vi också tvunga att handla mat eftersom att vi inte hade med oss ngt. det var en tidig sängång för vi var trötta efter resan.

Getingsticket.
Hallå igen!
Det är ett strålade hett, soligt, blåsigt och lagom vart Samos idag.
Idag har jag och Anna varit och beundrat stranden! Vilken strand sedan, och värmen i havet skall man inte klaga på heller. Med den värme skulle man ju nästan kunna simma över till Turkiet. ” eller inte”. Idag har vi inte gjort mycket, badat i Medelhavet och i poolen på hotellet. Självklart har vi ätit gott, men det gör man ju när man är ute och reser. På kvällen spelade jag och Anna kort. Jag visste inte om jag skulle våga utmana henne i 500 hundra men jag beslutade mig för det, och dra på trissor jag VANN med. Haha jag blir ju så glad. Dagens sista anteckning är att jag har blivit biten av en jävla bålgeting som inte kunde lämna mig i fred.

Lite bilder här och var gör bara hela inlägget trevligare. Vad vi gjorde på resan vet jag egentligen inte men tiden gick i en rasande fart. Säger inte något men det kändes som att man bara var på Samos ett kort tag. Vi bodde väldigt nära flygplatsen och det tycker jag var häftigt att se planen landa och starta utanför hotellet. Haha det är grymt att få uppleva det. När vi badade i poolen jag och Anna så hade vi en liten leksak med oss.
Snacka om att ha med sig en förståndig kompis som tänker på mig :D Vi lekte väldigt mycket med badboll. Tycker det är fruktansvärt kul att ha något att göra när man ligger i poolen. Vi la märke till att dom som jobbade på hotellet för det mesta tittade på oss när vi låg där i Poolen och hoppade och skuttade efter den blå bollen.

Lyckans bild detta, kan inte ens föreställa mig att det jag ser på bilden är sant, jag och Anna på en Grekisk Medelhavs ö. varje sekund var en njutning för mig. Det är stor skillnad att umgås utomlans och hemma, det är lika kul vart som men det är känslan att få åka med en av sina livs bästa vänner:) Lika glad som jag ser ut på bliden lika glad är jag nu med :).





Vi besökte ofta staden Pythagorion,
det var det charmigaste till småstad jag sett på länge, snacka om att bli förälskad i den. Vet inte vad som fick mig att känna mig så hemma men det måste ju ha varit det att det var väldigt trevlig och jag smälte in där! Ända nackdelen som jag såg var att det var tjockt med trafik på ”strandpromenaden” eller ja nere vid vattnet där alla resturanger och alla turister går.


Hotellet vi bodde på såg ut såhär, det är ett lägenhetshotell till ett bra pris och det är nära till allt. Bad, shopping och pool. Det kan också sägas att det heter New Iionia. Skall ni åka till Samos så tipsar jag om det, eller iaf att ni skall bo så att ni kan gå in till Pythagorion.

Måste också lyfta fram den Grekiska maten,
den var delikat. Detta är sista kvällen när jag och Anna äter på en restaurang som heter Afrodite, där hade dom all mat och god var den med. Servicen på resturangen var enastående.

Innan jag avslutar min Samos sammanfatting så skall jag ge er en bild på hur det ser ut när det är skymmning. Det är något extra.
















Sammanfattning av Samos!

Jag tycker att det var en mycket bra vecka. Vi hade strålande sol varje dag och runt 34 grader varmt :) vatten och hav var varmt och gott med. Prismässigt så var det inte så värst dyrt. Man skulle kunna leva fattigt och få mycket för det. Samos är en Ö med mycket höga berg och djupa dalar. Det finns mycket utflykter att göra med om man vill det. Själv åkte jag mest för att få sol och bad.


En annan sak vet jag! Att vi valde ut rätt vecka att åka på semester!!!


Tack Anna för en underbar vecka!

du kommer alltid att vara den du alltid vart i mina ögen :D

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vad glad jag blir att höra att du haft de bra. Har saknat dig medans du har legat i solen och jag har varit här hemma i piss regn *avis* Men jag har min resa kvar, bara 29 dagar kvar nu:D

Kramar

Ida sa...

heehe vad kul vännen kraaam

Anonym sa...

Kul att det blev en bra resa för dig. Jag har saknat dig massor! Många kramar!

Anonym sa...

Åh, det låter som ni har haft det alldeles underbart, det var ni verkligen värda! Och Grekland är ju helt fantastiskt! Hoppas allt är bra med dig nu också! Massa kramar från Kajsa-Lisa

Anonym sa...

Jätte fina bilder vännen =)

Roligt att du hade så bra på Samos, du var verkligen värd en sådan underbar resa.

Maten ser jätte god ut, man blir sugen hehe.

Älskar dig min vän!

Massa kramar Niclas

Anonym sa...

Åhh vilken resa vi gjorde vännen!!
Men så fort det har gått....vad fint skrivet det är om resan..själv ska jag skriva klart min sammanfattning..=)
Vi hörs..hade bra kramar!!